Eerste nieuws van uw webmaster

12-10-2019 Om met de deur in huis te vallen, het is volgens mij belangrijk dat ook ouderen goed kunnen omgaan met de digitale wereld, en dan doel ik o.a. op PC’s, Laptops, Tablets en Smartphones.

 

 

 

We zien en horen steeds vaker, kijk maar b.v. op www.seniorweb.nl. Hiermee wordt bedoeld dat er een webpagina op het internet is waar meer informatie is te vinden. En dan ben ik meteen met de deur in huis gevallen, want op de website van Seniorweb is al heel veel informatie te vinden over allerlei onderwerpen die te maken hebben met deze digitale wereld.

Dat ik dit publiceer op de website van de VGD, is niet verwonderlijk en zal door de leden van de VGD niet al te moeilijk zijn om dit te begrijpen. Want “surfen”, het klikken op verschillende menu-onderdelen, klikken op plaatjes, klikken op gekleurde tekst etc. op de website van de VGD, is niet veel anders dan het “surfen” op de website van Seniorweb.

Het is niet nodig om lid te zijn van Seniorweb, om gebruik te maken van allerlei informatie. Lid worden van Seniorweb heeft natuurlijk veel voordelen. SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 415 leslocaties en 2.900 vrijwilligers. Seniorweb is sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen ook ouderen, het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Voor leden is het ook mogelijk gebruik te maken van PCHulp (zowel telefonisch, via het internet als hulp aan huis) en van Leren aan Huis.

“Surf” maar eens op deze website van: 

Behalve dat ik de website van de VGD onderhoud, ben ik ook regio-coördinator en docent van het project Leren aan Huis in Noord-Holland van Seniorweb! In het kader van deze functies probeer ik om m.n. ouderen, wegwijs te maken in de digitale wereld. Vragen en opmerkingen zijn uiteraard altijd mogelijk en kunt u sturen naar: j.vdpool@v-g-d.nl

Met vriendelijke groet, uw webmaster,

Jan van der Pool

Onderdeel van