Grip op uw gezondheid met juiste voeding

08-03-2023 

Bent u vaak moe of niet fit? Wilt u afvallen of aan uw gezondheid werken? Clear.bio helpt u om grip op uw gezondheid te krijgen met persoonlijk voedingsadvies. Vanuit het Extra Vitaal pakket van Zilveren Kruis krijgt u nu een aantrekkelijke vergoeding.

 

Met een sensor en de app van Clear.bio leert u in 2 weken welke voeding goed voor u is. Ook krijgt u in de app persoonlijke voedingstips en hulp van diëtisten om thuis uw eetgedrag te verbeteren.

 

Voeding en bloedsuiker

Wat u eet, bepaalt uw energie, gewicht en gezondheid. Maar hoe weet u welke voeding goed voor u is? Ieder lichaam reageert anders op voeding. Wat voor de één goede voeding is, zorgt bij de ander voor een hoge piek in de bloedsuiker. Voor uw gezondheid is het belangrijk dat uw bloedsuikerspiegel stabiel laag is. Met Clear.bio meet en weet u precies welke voeding wel en niet goed voor uw bloedsuiker is.

 

Ton (73 jaar): “Door de Gezondheidscheck van Clear.bio heb ik zelf gezien wat de invloed van voeding op mijn bloedsuiker is. Ook heb ik geleerd dat ik als ik meer beweeg na een maaltijd, mijn bloedsuiker minder piekt. Het leukst aan Clear.bio vond ik de reacties van diëtisten in de chat. Ze gaven me handige tips hoe ik zelf mijn voeding kon verbeteren…zelfs op feestjes!”

 

Hoe werkt Clear.bio?

In de app houdt u bij wat u eet en drinkt. Met de sensor op uw bovenarm meet u uw bloedsuiker. Daarna ziet u direct in de app hoe uw bloedsuiker reageert op deze voeding. Is bepaalde voeding niet goed voor u? Dan krijgt u suggesties voor andere voedingskeuzes die wel voor u werken. Ook helpen diëtisten in de app u persoonlijk op weg om uw eetgedrag thuis stap voor stap aan te passen.

 

Vergoeding door Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vergoedt het persoonlijke voedingsadvies (t.w.v. €133) van de Clear.bio Gezondheidscheck. U betaalt alleen de sensor (€66) zelf. De Check duurt 2 weken en kunt u hier bestellen. Clear.bio regelt de vergoeding met Zilveren Kruis.

 

Al meer dan 1000 mensen gingen u voor

80% van de gebruikers heeft meer controle over hun eigen gezondheid

93% is (zeer) positief over de ervaring met Clear.bio

88% van de gebruikers heeft meer inzicht in hun eigen reactie op voeding

 

De resultaten zijn gebaseerd op Clear.bio’s ‘Eten-Meten-Weten’ studie (2022)

 

Veelgestelde vragen over Clear.bio

 

Wat betekent bloedsuiker?

Bloedsuiker wordt ook wel bloedglucose genoemd en is de belangrijkste energiebron voor uw lichaam. Uw bloedsuikerspiegel is de hoeveelheid glucose (suiker) die op een bepaald moment in uw bloed zit. Als u eet of drinkt, stijgt uw bloedsuikerspiegel. Als reactie daarop maakt uw lichaam insuline aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat de glucose kan worden opgenomen in uw cellen voor energie. Hierdoor daalt uw bloedsuikerspiegel weer.

 

Wat zegt mijn bloedsuiker over mijn gezondheid?

Een stabiel lage bloedsuikerspiegel is belangrijk voor uw energie, gewicht, nachtrust, immuunsysteem, stemming, hormoonbalans, huid en nog veel meer. Als uw bloedsuikerspiegel voor een lange tijd te hoog is, kunt u zelfs ziektes zoals diabetes type 2 ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om te weten wat uw bloedsuikerspiegel is en hoe uw bloedsuiker reageert op alles wat u eet en drinkt.

 

Waarom is mijn reactie op voeding uniek?

Ieder lichaam reageert anders op voeding. Wat voor de één goede voeding is, zorgt bij de ander voor een hoge bloedsuikerspiegel. Dat komt door factoren zoals uw DNA, conditie, stress, slaap, en natuurlijk uw voeding. De reactie van uw bloedsuiker op voeding is dus uniek. Daarom is het zo belangrijk dat u precies weet welke voeding wel en niet goed is voor uw bloedsuikerspiegel. Lees meer.

 

Wat meet de sensor precies? 

De sensor meet real time uw bloedsuikerspiegel, dag en nacht dus, en registreert automatisch de bloedsuikerwaarden van de laatste 8 uur. 

 

Doet het plaatsen van de sensor op mijn bovenarm pijn? 

De sensor bevat een klein flexibel naaldje dat uw bloedsuiker meet. De meeste deelnemers voelen geen pijn bij het plaatsen van de sensor op de bovenarm. Soms is er een lichte pijn voelbaar in het eerste uur. Deze pijn trekt snel weg.

 

Lees meer op de website van Clear.bio of bekijk de vergoeding vanuit het Extra Vitaal pakket.

Onderdeel van