Uw Zorgverzekering bij Zilveren Kruis in 2024

Kies dit jaar voor Zilveren Kruis!

Jouw gezondheid en die van de mensen om je heen, is het belangrijkste wat er is. Daarom werkt VGD samen met Zilveren Kruis. Voor een zorgverzekering die past bij je persoonlijke situatie. Dat is wel zo handig! Een verzekering die zorg biedt als je het nodig hebt. Maar je ook vooruit helpt met je gezondheid.

Wil jij ook voordeel op een zorgverzekering via VGD?

Sluit dan een aanvullende verzekering af. Je krijgt niet alleen korting, je bent ook verzekerd van extra vergoedingen! Voor jezelf en je eventuele gezinsleden. Denk bijvoorbeeld aan extra fysiotherapie. En op het gebied van thuiszorg en vitaliteit:

 • preventieve cursussen
 • professionele opvolging persoonsalarmering
 • ADL-hulpmiddelen

Nieuw in 2024: de Gezond en Fitbundel.

Met vergoedingen die je gezondheid vooruit brengen. Vanaf een Aanvullend 1 ster betalen wij € 250,- per kalenderjaar. Kies je voor een uitgebreidere aanvullende verzekering? Dan betalen wij meer. Met deze bundel krijg je de volgende vergoedingen:

 • voedingsvoorlichting
 • cursus afvallen
 • health check
 • sportmedisch onderzoek of begeleiding
 • online (zelfhulp) modules bij psychische klachten
 • slaapcursus

Samengevat ziet jouw zorgverzekering er dan zo uit:

 • Voordelige premie voor je basisverzekering
 • 10% korting op je aanvullende verzekering en Extra Vitaal
 • 10% korting op je tandartsverzekering
 • Extra vergoedingen, zoals fysiotherapie + Gezond en Fitbundel. En vergoedingen op het gebied van thuiszorg en vitaliteit.
 •  

De basisverzekeringen van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. Het verschil in de basisverzekeringen heeft te maken met de vrijheid in keuze van zorgverleners. Zilveren Kruis heeft twee naturaverzekeringen (Basis Budget en Basis Zeker) en één combinatieverzekering (Basis Exclusief).

 • Basis Budget: Naturapolis met de laagste premie. U kunt terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen krijgt u 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief en de rest betaalt u zelf.
 • Basis Zeker (meest gekozen): Naturapolis waarbij u terecht kunt bij alle ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. Heeft Zilveren Kruis geen contract met een zorgverlener of ziekenhuis? Dan krijgt u 75% vergoed en betaalt u de rest zelf, berekend over het gemiddelde bedrag dat Zilveren Kruis met zorgverleners en ziekenhuizen heeft afgesproken met wie Zilveren Kruis een contract heeft.
 • Basis Exclusief: Restitutiepolis met volledige keuzevrijheid uit alle ziekenhuizen en zorgverleners in Nederland en 100% vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief. Met uitzondering van wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg, daar is de maximale vergoeding 85% bij een niet gecontracteerde zorgverlener.

Voor alle verzekeringen geldt: kijk uw polis altijd goed na en houd rekening met uw eigen risico en eventuele eigen bijdragen. Als u naar een zorgverlener gaat is het verstandig om eerst te bekijken of uw zorgverlener met Zilveren Kruis een contract heeft. Dat kan op de website www.zk.nl/zorgzoeker.

 

Het verplicht eigen risico blijft € 385 per kalenderjaar

Krijgt u zorg uit de basisverzekering, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico. In 2024 blijft het verplicht eigen risico € 385. Kijk voor meer informatie over het eigen risico op Eigen risico - Zilveren Kruis .

 

Verwacht u het eigen risico op te maken?
Vraag dan gespreid betalen eigen risico aan.

Duurdere boodschappen en hogere energieprijzen. Veel mensen hebben ermee te maken. Daarom bieden wij verschillende betaalopties. Zoals het eigen risico betalen in 10 delen. Dat geeft u zekerheid en grip. Bekijk alle betaalopties op Alles over betalen - Zilveren Kruis om gespreid betalen eigen risico aan te vragen.

 

Vrijwillig eigen risico

Bovenop het verplicht eigen risico kan iedereen van 18 jaar en ouder kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Van € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500. Hoe hoger het bedrag, hoe lager uw premie. Net als bij het verplicht eigen risico, betaalt u het vrijwillig eigen risico zelf voordat u kosten vergoed krijgt uit de basisverzekering. Ook dit bedrag geldt voor een heel kalenderjaar.

 

De aanvullende verzekering Handel
Heeft u extra zorg nodig, zoals fysiotherapie? Of wilt u verzekerd zijn voor spoedeisende zorg in het buitenland, als de kosten hoger zijn dan in Nederland? Onze aanvullende verzekering is een goede aanvulling op de basisverzekering.

De AV Handel is niet alleen ontwikkeld voor werknemers in de sector Handel, maar ook voor medewerkers die met pensioen zijn. Deze aanvullende verzekering kent 35 extra vergoedingen die u ondersteunen om zo lang mogelijke fit en gezond te blijven. U kunt kiezen uit 1, 2, 3,of 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe uitgebreider de vergoedingen. Hetzelfde geldt  voor onze aanvullende tandverzekeringen.

Lang zoeken naar hoeveel behandelingen u vergoed krijgt? Twijfelt u of u eigen risico betaalt? Of welke voorwaarden gelden? Ervaar het gemak met ons handige vergoedingenoverzicht. Daarin vindt u alle vergoedingen en ziet u in 1 oogopslag welke kosten u vergoed krijgt. Bekijk het vergoedingenoverzicht op zk.nl/vergoedingen.

 

Blijf gezond en fit met Extra Vitaal
Werkt u graag aan uw gezondheid, fitheid en leefstijl? Extra Vitaal is een uitgebreid pakket met vergoedingen die daarbij helpen. Het is een goede aanvulling op uw basis- en aanvullende verzekering. U kunt het Extra Vitaal pakket afsluiten met een korting van 10%.

Wilt u meer weten over de vergoedingen uit Extra Vitaal? Of wilt u Extra Vitaal afsluiten? Kijk dan op Extra Vitaal - Zilveren Kruis

 

Enthousiast geworden voor een zorgverzekering van Zilveren Kruis?
Op v-g-d - Collectiviteit - - Zilveren Kruis kies je de verzekering die bij je past. Meld je uiterlijk 31 december 2023 aan bij Zilveren Kruis. Dan wordt het allemaal voor je geregeld!

 

Ben je al verzekerd bij Zilveren Kruis? Dan zit je goed!
Jouw nieuwe premie voor 2024 heb je al ontvangen. Wil je alles toch nog eens bekijken? Dat kan via zk.nl/mijnzilverenkruis.

Onderdeel van